top of page

All About
Greyzone & Zarrelle

Wij, Anik & Pascal

Gedeelde passies & gelukkig samen met onze weimaraners en 2 schatten van kinderen, Elien & Alexander !

 

Sinds 2005 fokken wij korthaar Weimaraners onder de kennelnaam Greyzone &

sinds 2013 ook langhaartjes onder de naam Zarrelle.

 

Ons doel is het fokken van weimaraners die mooi zijn maar ook jachtverstand hebben want ook dit aspect van de weimaraner mag als raseigenschap niet verloren gaan.


Maar onze absolute prioriteit gaat naar het fokken van lieve, aanhankelijke en stabiele honden. We hebben zelf ook kinderen en weten als geen ander hoe belangrijk het is om een betrouwbare hond in het gezin te hebben.

Om die reden werken wij uiteraard enkel met honden met FCI pedigree
waarvan beide ouders en vele generaties gekend zijn.

Een stamboom ? Waarom is een FCI erkende stamboom zo belangrijk ?
Met een stamboom ben je zeker dat je hond raszuiver is.


Vaak vinden mensen een stamboom onnodig. Ze gaan toch geen wedstrijden doen/hebben dat ‘papiertje’ niet nodig  etc, maar het is meer dan dat !

Een stamboom geeft je een zekerheid over de ouders maar vooral over de 'karakteriele' afkomst van je hond.

Een weimaraner is geen gemakkelijke hond.


Ze hebben een sterk karakter en een goedgefokte weim vraagt al voldoende begeleiding om er een stabiele en rustige hond van te maken. De selectie van ouderdieren hierin speelt een ontzettend belangrijke rol.


Bij een erkend en goed fokker zijn honden fokken zonder stamboom ondenkbaar !
De weimaraner is zo een fantastische hond …. maar kijk op allerhande sites hoeveel weimaraners er herplaatst moeten worden ? Onbegrijpelijk !!!

Mensen gaan besparen op euro’s, willen een mooie hond...maar … willen we niet allemaal in de eerste plaats een “betrouwbare hond” voor de volgende 14 jaar ?

Helaas krijgen wij elk jaar op onze jachthondencursus mensen met een onbetrouwbare, moeilijk afterichten weimaraner die vaak extreem nerveus is , zo jammer dat net die onwetende mensen dan het verschil zien en moeten zeggen ‘ALS we het hadden geweten’ .... Informeer U en bezoek fokkers thuis, vraag naar hun fokbeleid, honden , stambomen, resultaten, heupen én hun kennis !


Het is uw RECHT !


Goed fokken is niet “pups voortbrengen en verkopen”.

Het is wel degelijk een passie en een secure selectie die gemaakt moet worden om evenwichtige honden te produceren. Helaas zijn er slechts een beperkt aantal fokkers in België die fokken volgens de regels van de rasvereniging. Zie op www.weimaranerclub.be

Aanbevolen fokkers hanteren strengere fokregels opgelegd door de rasvereniging  die het ras ten goede komen !

 

Vandaag de dag vinden wij het ook absoluut noodzakelijk om honden genetisch te testen (via combibreed op HUU/SD/HYM/DM) of embark ,  om zo doordachte gezondheidscombinaties te maken !

Door de kampioenencultuur wil het vandaag de dag jammer genoeg niet meer zeggen dat een stamboomhond ook een gezonde hond is.  

Meten is weten !!!
 

Veel succes met de zoektocht naar een geschikte puppie !

Anik & Pascal

IMG_6572_edited.jpg
Wij
greyzone weim1_edited.jpg
bottom of page